tisdag 29 maj 2012

Snart är den gamla radion inget att ha


I höst delas de första tillstånden för kommersiell digitalradio ut. Även Sveriges Radio vill gå över till digitala sändningar. En övergång som på sikt gör 20 till 30 miljoner vanliga radioapparater i hushållen oanvändbara. Kolla följande länk på NyTeknik:
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/radio/article3476059.ece

måndag 28 maj 2012

ArbetSam - Arbetsamma museer

Det finns 1380 arbetslivsmuseer i Sverige. 360 av dessa finns med i en museikatalog. 2012 års upplaga finns att ladda ned i pdf-format. Gå in på www.arbetsam.com och hitta den uppe i högra hörnet.
Själv är jag guide några dagar i sommar på Tunabergs gruvmuseum söder om Nyköping.

lördag 26 maj 2012

Google Sweden Press Blog


Google Sweden Press Blog
Den officiella svenska nyhetsbloggen från Google hittar du på www.googlesepress.blogspot.se  .
Några av de senaste inläggen på denna blogg:
9 av 10 använder sin smartphone före köp
YouTube fyller sju år
Google Drive – nyaste medlemmen i Google Apps
Nationalmuseum flyttar in på Google

söndag 20 maj 2012

.SE:s Internetguider

.SE:s giuder hittar du på hemsidan iis.se/guider och guiderna är gratis och finns i flera format - som tryckta bäcker, i pdf-format och för läsning direkt på webben.
Du kan även prenumerera på .SES:s internetguider helt utan kostnad. Gå in på www.iis.se/guider

Facebook - antal användare

I sommar förväntas antalet användare av Facebook ha växt till en miljard

iPad - 15 minuters demo

Det finns en två år gammal svensk video för demo av iPad som till stora delar gäller fortfarande trots en hel del förändringar som gjorts senare. Kolla  www.vimeo.com/10705725
Appen Puffin är en browser för iPad som gillar Flash

GPS i Wi-Fi surfplatta

Har man som jag en iPhone med GPS etc så valde jag en en surfplatta med endast Wi-Fi. I mitt fall en iPad2. Alltså dumt att ha mer än ett abonnemang. Men man kan köpa till en extern GPS. Heter GNS 5870 MFI och kostar ca 800 SEK. Kan vara något för båtturerna.Annat för sjön är appar som: SEAPILOT, SÖK BÅT, KUSTVÄDER, WEATHERPRO, IGRIP, POCKET FIRST AID, CPR, APPLE IBOOKS, KNOT GUIDE HD.

lördag 19 maj 2012

ITordbok

På följande länk har du en bra it-ordbok  http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.116198    

Betala via en app i mobilen

Snart ska privatpersoner kunna skicka pengar till varandra via en app i mobiltelefonen. Från i juni ska mobilkunder hos Tre, Telia och Tele 2 kunna skicka pengar till andra personer via ett mobilt konto som fylls på via internetbanken eller från ett betalkort. I höst kommer sedan flera banker med en konkurrerande tjänsy. Däremot ser det ut att dröja ytterligare något halvår innan mobila butiksbetalningar lanseras på bred front.

måndag 7 maj 2012

Den 7 maj besökte Lars Forsmark SeniorNet Nyköping. Detta för att föreläsa om enkla och smarta telefoner. Detta gjorde han mycket bra och föreläsningen låg på en mycket bra nivå där Lars också bjöd på sig själv som lockade till många skratt bland de ca 50 st ohörarna. Många ohörare uttryckte sin förtjusning över föreläsningens pedagogiska och intressanta upplägg. Jag rekommenderar föreläsningen till fler SeniorNetklubbar. Lars Forsmark sitter med i SeniorNet Swedens styrelse och tillhör SeniorNet Bromma.