tisdag 31 december 2013

Lära sig Windows 8

Vill du lära dig Windows 8 så är denna publikation jättebra. Kostar bara 29:-. Eller så gratisprovar du Readly (www.readly.se) och hittar den där. Är du SeniorNetmedlem finns utbildning på Windows 8 för dig som redan kan Windows 7 eller Xp bakom lösenord på sidan Utbildning.

Readly


Läs så många tidningar du vill i sortimentet hos Readly (www.readly.se) för 99:-/mån. Eller - prova en utgåva av varje titel - Helt gratis.  En Spotify-variant för tidskrifter.

Selfie

Självporträtt publicerat i sociala medier.
Den bild som skapas när vi fotograferar oss själva med våra mobiltelefoner kallas just så - selfie. Det är en lek med engelskans ord för den egna identiteten.

onsdag 25 december 2013

Edward Snowdens alternativa jultal idag på Juldagen 2013 i Channel 4

Edward Snowdens jultal idag på Channel 4
Kolla theguardians alternativa jultal nedan
http://www.theguardian.com/world/2013/dec/24/edward-snowden-channel-4-christmas-day-message
Det gick inte att skapa en länk till Youtube och Snowdens video av rättighetsskäl.. Youtube-sök istället på " t.ex. Snowden Christmas"

måndag 16 december 2013

XKeyscore


XKeyscore verkar vara ett spännande program som det vore roligt att prova. Det finns nog inte hos Elgiganten eller Dustin utan man får nog vända sig till NSA eller Fra. Här finns en länk till en slideshow som visar programmets möjligheter samt ett YouTubeklipp.
http://www.slideshare.net/xkeyscore/xkeyscore-nsa-program-presentation
http://www.youtube.com/watch?v=pxfk1cN8isI

torsdag 5 december 2013

Häftig PC


HP ElitePad 900. En fullvärdig Windows 8 platta med mobilitet i värdsklass. Jobba vart du vill med integrerat 3G. Kolla på Dustin http://www.dustinhome.se/product/5010756835/hp-elitepad-900-g1-tablet-atom-1-8-2gb-64-ssd-3g-10-1-w8p-productivity-jacket/

Readly är Spotify för tidskrifter

Spotify har revolutionerat mitt lyssnande på musik. Readly tycks nu innebära samma sak för mig beträffande att läsa tidningar i digital form på surfplatta. Just nu får jag för 99:-/mån 1429 utgåvor av 128 olika tidskrifter. Kolla https://se.readly.com/sv/catalog?gclid=CL6s7MqVmbsCFU5a3godrUIAZQ . Tanka hem Readly-appen och skapa dig ett konto på www.readly.se . Du kan utan kostnad skapa ett Prova-på-konto så kan du testa Readly och läsa en utgåva av varje titel helt utan tidsbegränsning. Vill du läsa fler tidningar uppgraderar du helt enkelt för 99:-/månad. Bra va?