torsdag 3 april 2014

Senioritet

Senioritet en egenskap i kombination med affärskunskap som premieras högt vid lönesättning i IT-branschen enligt dagens nummer av Computer Sweden. Men vad är senioritet? Högre rang av erfarenhet och ålder? Som Senior, starkt verksam inom SeniorNet  i Sverige var ändå ordet senoritet nytt för mig. Men nu fattar jag - tror jag.
Ett gott exempel är SeniorNet Swedens kanslichef Maria Homman som verkligen har många strängar på sin lyra. Utöver goda kunskaper inom IT, affärsverksamhet  och redovisning så har hon även stilistiska, grafiska och konstnärliga strängar på sin lyra. Och är till åldern även senior. Passar bra för SeniorNet!

onsdag 2 april 2014

Windows XP utrangeras

Om en vecka, den 8 apri 2014, utrangeras Windows XP av Microsoft.  Du kan fortsätta att använda Windows XP. Det är bara så att Microsoft då upphör att täppa till nya säkerhetshål som upptäcks i Windows XP.  Microsoft vill att du skall köpa Windows 8.1. Din dator är troligen inte kompatibel med version 8.1 men skulle det fungera att uppgradera till 8.1 så kommer din dator troligen arr vara mycket seg. Mitt tips är att köra vidare med XP och ha bra backup till dess du köper en ny dator med senaste operativsystem.